Thursday, March 17, 2011

Napadnut kombi sa navijačima Širokog Brijega

Kombi sa navijačima Širokog Brijega koji su gostovali na Grbavici napadnut je prilikom izlaska iz Sarajeva, tačnije na Stupu

Kombi sa navijačima Širokog Brijega koji su danas gostovali na Grbavici napadnut je prilikom izlaska iz Sarajeva, tačnije na Stupu. Nekolicina neidentifikovanih lica, kako saznaje portal SCsport.ba kamenovala je kombi navijača Širokog Brijega koji se pod policijskom pratnjom kretao ka izlazu iz grada.

Svega desetak gostujućih tifoza prisuttvovalo je današnjoj utakmici polufinala Kupa BiH u kojoj je Široki Brijeg remizirao sa Željezničarom, odigravši 0:0.

Vrijedi istaći da je ovo "Škriparima" prvo gostovanje u Sarajevu nakon što je prije nešto više od godinu dana prilikom gostovanja navijača Sarajeva u Širokom Brijeg ubijen navijač bordo kluba, Vedran Puljić.

Priopćenje Škripara o napadu Hordi zla poslije utakmice sa Željezničarom

Iako se ne volimo često oglašavati po medijima i opravdavati se za nešto ili nekog, ali evo povodom ovih zadnjih događaja, točnije Kup utakmice Željeznicar- Široki Brijeg na Grbavici dana 16.03.2011. u 17 sati i događaja koji su uslijedili nakon završetka utakmice.

Po završetku utakmice otprilike 18.45 ostajemo na stadionu jos nekih 10 do 15 min. navodno radi naše sigurnosti,iako je praksa dosad bila svih ovih godina 10 do 15 min prije kraja izvest gostujuće navijače i osigurat im siguran izlazak iz županije/grada,već tu je se dalo naslutit da nešto nije u redu. Igrom slučaja ili namjerno ne znamo i ne ulazimo u to, sjedamo u naš kombi i krećemo po uputama koje smo dobili od policije znači bez provokacija i da slijedimo samo njihova patrolna kola, pri tome izlasku u nasljeu Stup zaustavljamo se na semaforu nekih minut dva zastajemo i u tome trenutku dolijeće nekoliko kamenja iz nepoznatog pravca koji su samo očesala kombi i razbila par stakala na vozilima pored nas, u tome trenutku krećemo a koliko smo mogli vidjeti policija nije nikako intervenirala na te pokušaje napada da ih spriječi vec su sjedili u svojim kolima. Put protječe bez većih problema i tako sve do planine Ivan gdje nas ta ista policija ostavlja same na putu do Širokog iako su imali informacije da smo napadnuti i da se to moze ponovit bilo gdje na daljnjem povratku. Dolazimo do Konjica bez zaustavljanja gdje je nas tijekom vožnje preteklo par automobila, jer smo zbog loših vremenskih uvjeta (kiša tuča) usporili voznju. Pri dolasku na semafore u sami centar Konjica iz nepoznatog pravca bačeno je par kamenica na kombi i tu ne stajemo jer slutimo što nas čeka i da je ta ekipa napadača dobro organizirana i naoružana.

Nastavljamo vožnju u pravcu Mostara gdje malo pomalo vidimo da je jedan automobil stalno iza nas i imamo osjecaj da nas slijedi Prolazimo kroz naselja Potoci,Vrapčići dolazimo do Carinskog mosta, prelazimo u zapadni dio Mostara tj. dolazimo do zgrade Mostarke u 21.05h, gdje jedan naš član izlazi i upućuje se prema svome stanu u blizini, nakon nekoliko trenutaka čujemo samo kako naš član trči i uzvikuje pomoć. On je uspio doći do našeg kombija kojeg smo zaustavili da mu pomognemo no 6 maskiranih likova, naoruzani bejzbol palicama, lancima, drvenim drškama, daskama sa zabijenim čavlima, ciglama (tkz. kocka) napadaju naš kombi i razbijaju šta mogu tj. zadnje vjetrobransko staklo i bočno desno pokraj zadnjih vrata, uspjevamo uzmaći vozeći se uz Aveniju do cafe La cage, gdje zaustavljamo kombi i pozivamo policiju da uradi uviđaj na kombiju i prijavljujemo Škodu tamne boje kao auto koje nas je slijedilo i napalo. Ne dugo zatim premještamo se u policijsku postaju gdje je izvršen očevid na kombiju i obrada na očevicima.

Klub navijaca Škripari ovo priopćenje ne bi iznosili u javnost da se radilo o navijačkim motivima sukoba. Ovdje je se radilo o nečem puno većem od navijačkog svijeta. Istina, ovo je sve pošlo od utakmice i dolaska navijača iz Širokog Brijega u Sarajevo, gdje smo ocito trn u oku, ne samo navijači, već svi oni koji nisu Bošnjaci (muslimani). Isto tako ovaj napad se poklapa samo 12 sata prije dogovorenih mirnih prosvjeda Hrvata diljem BiH koji traže svoja prava na život i rad u ovoj maćehinskoj državi. Slučajnost ili ne, to nikad nećemo vjerojatno saznati, ali ako uzmemo u obzir da su naši napadači njih 6 uhićeni u mostarskom naselju Potoci i da je daljnjom obradom utvrđeno da su svi pripadnici tkz. Horda Zla

No comments:

Post a Comment